Du gör skillnad


Få yrken är så livsviktiga som att vara personlig assistent. Du är det stöd i vardagen som en människa behöver för att kunna leva livet på det sätt han eller hon vill.


Vår vision är att alla våra kunder ska ha en hög livskvalitet avsett av funktionsvariation och kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Alla våra kunder är unika och har olika förutsättningar och behov beroende på bland annat ålder, livssituation, personlighet och funktionsvariation.


Det ställer höga krav på dig som assistent. Du behöver vara lyhörd men samtidigt handlingskraftig, personlig men inte privat, strukturerad och samtidigt lösningsfokuserad.

Att jobba som personlig assistent är ett fantastiskt jobb fyllt av utmaningar, variation och berikande erfarenheter. Ett arbete som många gånger är väldigt omväxlandet vilket ställer krav på dig som assistent att vara flexibel och lyhörd.


Din arbetsplats är där brukaren befinner sig vilket kan vara i hemmet  likväl som på en semesterresa vid Medelhavet.


Du som arbetar är en otroligt viktig person.  Du gör det möjligt för brukaren att kunna leva ett gott liv. Att till exempel kunna ha en meningsfull vardag, umgås med vänner och ha en aktiv fritid med träning, kulturella upplevelser, restaurangbesäk, resor eller andra intressen.


Som personlig assistent ger du förutsättningarna till att höja livskvaliteten för en annan person. Du gör skillnad.


ATT JOBBA SOM PERSONLIG ASSISTENT
Som medarbetare på D&K innebär det att du alltid har en närhet till din arbetsgivare. Vi är måna om att våra medarbetare trivs på sitt jobb och vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal.


Vi tror att glada medarbetare gör ett bättre jobb. Vi uppmuntrar till träning och andrahälsofrämjande aktiviteter och värderar en god och trygg arbetsmiljö högt. Hos D&K får du friskvårdsbidrag och alla våra medarbetare är försäkrade till och från arbetet samt under arbetstiden. Vi arbetar aktivt med systematiskt arbetsmiljöarbete för att förebygga och upptäcka eventuella brister i arbetsmiljön i god tid. Tillsammans kan vi förbättra vår arbetsmiljö.


Hos D&K erbjuds du en trygg anställning med kollektivavtal, försäkrning, utbildning, handledning och regelbundna personalmöten. Dessutom

har vi fantastiska medarbetare som du får förmånen att arbeta tillsammans med. 

MER OM DITT JOBBLSS är en rättighetslag som syftar till att främja människors jämlikhet i levnadsvillkor och fulla delaktighet i samhällslivet. LSS kännetecknas av en humanistisk människosyn – där alla människor är lika mycket värda. Den personliga assistansen ska vara utformad så att den stärker den enskildes möjligheter att leva ett självständigt och oberoende liv. Brukaren ska alltid kunna känna sig trygg och veta att han eller hon kan lita på sin assistent. Lika viktigt är att assistenten känner sig trygg i sitt arbete.

Tystnadsplikt

Du som assistent arbetar under tystnadsplikt. Det innebär att du inte får prata om ditt arbete på så sätt att det lämnar ut personen du arbetar hos. Du får inte nämna personuppgifter eller detaljer om hur arbetet går till. Läs mer > 

Resor inom jobbet

 Vid resor inom jobbet som t ex till en utbildning eller resor tillsammans med brukaren, får du reseersättning för dina omkostnader. Milersättning om du reser med bil eller ersättning för buss- eller tågbiljetter. För resor till eller från arbetet utgår normalt sätt ingen ersättning. Blankett reseräkning >

Sjukanmälan

Vid sjukdom eller annan akut frånvaro kontaktar du omgående din arbetsledare per telefon. Du kan även sjukanmäla dig  genom att ringa  vår jourtelefon som är bemannad 24 timmar om dygnet. 

Utlägg

Vid olika aktiviteter tillsammans med brukaren ersätts assistenten för de rimliga omkostnader som förekommit.

 Blankett för redovisning av utlägg >

 

 

Kollektivavtal

Vi är med i Vårdföretagarna. Det innebär att du som anställd har en trygg anställning där tillexempel lönehöjning, OB-tillägg och andra ersättningar finns reglerade. Avtalet heter Personlig assistans - bransch G. Läs mer >

Friskvårdsbidrag

För att du ska må bra och vara frisk vill vi uppmuntra till träning och andra hälsofrämjande aktiviteter. Friskvårdsersättning utgår med 500 kr per termin för dig som har en halvtidstjänst eller mer. Du skickar in kvittot till oss, där summan för aktiviteten tydligt framgår. På Skatteverket finns en lista på de aktiviteter som räkans till friskvård. Läs mer >

Ledighet

För att vi ska kunna planera och säkerställa assistansen ska ansökan om semester och annan ledighet ansökas om i god tid. Ledighetsansökan >

Försäkring

Som anställd hos D&K är du försäkrad till och från ditt arbete samt under arbetet. Mer information om din försäkring hittar du hos SÄKRA. Läs mer > 

UTBILDNINGSPROGRAMFör oss är det viktigt att du känner dig trygg med dina arbetsuppgifter och i din yrkesroll. Vi erbjuder därför våra medarbetare relevanta kurser och utbildningar flera gånger per år.Alla nya medarbetare får gå en introduktion på sin arbetsplats tills dess att både assistent och assistentberättigad känner sig trygg och bekväm med den nya situationen.


För att säkerställ kvaliteten i assistansen erbjuder vi även våra medarbetae att delta i vårt utbildningsprogram:.

¨

  • Att arbeta som personlig assistent


  • Ergonomi och förflyttningsteknik


  • Livräddande förstahjälpen och HLR


Förutom det ordinarie utbildningsprogrammet erbjuder D&K fortläpande handledning till alla medarbetare samt externa utbildningsmöjligheter vid behov. 

HAR DU VAD SOM KRÄVS?Är du engagerad, brinner du för att att underlätta vardagen för andra, gillar du att lösa problem? Då är du kanske rätt person att arbeta som personlig assistent. Välkommen att kontakta oss för att få veta mer om arbetet. Kanske har vi en ledig tjänst just nu.

D&K ASSISTANS

 

Ett litet företag som vill mycket.

 

Med stor erfarenhet av personlig assistans vill vi erbjuda dig som kund en individuell och personligt utformad assitans. Du är alltid i vårt fokus. Som medarbetare hos oss får du en trygg anställning med möjlighet att växa och utvecklas i din yrkesroll. 

Vår vision är att skapa Mellansveriges personligaste assistans. 

Kontakt


DESIGN OCH KONSULT AB

Runslingegatan 2, 723 51 VÄSTERÅS


Epostl: info@designochkonsult.se

Telefonväxel: 021 - 34 99 72

Copyright Design & Konsult AB 2018 © All Rights Reserved