Du bestämmer

Vår vision är att alla människor oavsett funktionsvariation ska ha möjlighet till en hög livskvalitet.

Vi är ett litet och flexibelt företag och vill fortsätta vara det. Tillsammans med dig utformar vi din personliga assistans på dina villkor.ASSISTANS PÅ DINA VILLKOR

 

 

 

Vi har alla olika önskemål, behov och krav på hur vi vill att vår vardag ska se ut. Du bestämmer hur du vill leva ditt liv och hur du vill att assistansuppdraget ska utformas. Utifrån ditt behov och dina villkor skräddarsyr vi din assistans.

 

Som assistansanordnare har vi möjlighet att ta hand om samtliga delar i uppdraget. Vi kan till exempel hjälpa dig med kontakter med kommunen, försäkringskassan och andra myndigheter, ekonomisk redovisning, personlig rådgivning, handledning och utbildning av personal. Du bestämmer vad du vill ha hjälp med.

 

För oss är det viktigt att du känner dig trygg med dina assistenter. Vi lägger därför stor vikt vid att rekrytera kompetent personal som passar dina önskemål och behov. God personkemi prioriteras högt och du har sista ordet i vem som ska arbeta med dig.    Assistenterna erbjuds en trygg anställning med kollektivavtal, utbildning, handledning och regelbundna personalmöten.

 

Vår utgångspunkt är att den personliga assistansen ska vara just personlig.  Det är därför det heter personlig assistans.

 

 

 

VILL DU VETA MER OM PERSONLIG ASSISTANS?

 

 

 

Fakta om assistansersättning

Här finns grundläggande fakta om vad det innebär att ha personlig assistans: Försäkringskassan - Fakta om assistansersättning

 

 

Blanketter från Försäkringskassan

Tidsredovisning

Räkning

 

 

Aiai - Tidrapportering och schema

Här finns en lathund för programmet: Aiai - Lathund

 

 

Andra bra länkar om personlig assistans

Här finns tips på bra sidor där man kan läsa mer om allt som rör personlig assistans:

 

Försäkringskassan - funktionsnedsättning

 

Assistanskoll

 

RBU - Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar

 

Förbundet unga rörelsehindrade

 

IFA - Intressegruppen för assistansberättigade

VEM HAR RÄTT TILL ASSISTANS?Personlig assistans är ett personligt utformat stöd som kan ges till den som på grund av stora och varaktiga funktionsnedsättningar behöver hjälp med grundläggande behov.


Insatsen regleras i lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Assistansersättning regleras i 51 kap. socialförsäkringsbalken.

D&K ASSISTANS

 

Ett litet företag som vill mycket.

 

Med stor erfarenhet av personlig assistans vill vi erbjuda dig som kund en individuell och personligt utformad assitans. Du är alltid i vårt fokus. Som medarbetare hos oss får du en trygg anställning med möjlighet att växa och utvecklas i din yrkesroll. 

Vår vision är att skapa Mellansveriges personligaste assistans. 

Kontakt


DESIGN OCH KONSULT AB

Runslingegatan 2, 723 51 VÄSTERÅS


Epostl: info@designochkonsult.se

Telefonväxel: 021 - 34 99 72

Copyright Design & Konsult AB 2018 © All Rights Reserved